Aktivitetsresa i Kroatien sept 2018

 

Walking and Talking Croatia Tour 2018

Lördag 15 sept. – lördag 22 sept. 2018

Upplev en aktiv vecka i september där sommaren dröjer sig kvar. Aktiviteterna som ingår är vandringar, utflyktscykling, båt- och badutflykt, forsfärd eller paddling så alla hänger med. Tillsamman med en liten grupp på 10 personer bor vi i de genuina kvarteren på ön Rab i Istriens övärld. Historia och kultur får vi på köpet. Vi bor i dubbelrum med ”hemma-hos” känsla. Frukosten intar vi på takterrassen.

Du flyger direkt ToR till Zadar. Jag rekommenderar Ryan Air dit den 15/9 och den 22/9. Transfern passar det flyget och vår resa börjar och slutar där. Du kan förstås komma tidigare och stanna kvar längre om du vill.

Detta ingår:

Transfer ToR flygplatsen i Zadar så det passar det rekommenderade flyget.
Del i dubbelrum på genuint men enkelt B&B i gamla stan Rab.
Alla transporter under veckan, minibussar, båt, färjor.
Båt- & badutflykt en heldag runt ön Rab.
Cykelhyra (välj el- eller vanlig cykel).
4 guidade vandrings- och cykelturer.
Svensk reseledare, Lokala guider på Rab och Pag.
Ost- och vinprovning hos osttillverkaren på ön Pag.
Forsfärd eller paddling på Zrmanja River.
7 bra frukostar, 3 luncher, 1 middag.

Detta ingår inte:

Flyg eller annan resa ToR Zadar Airport.

6 middagar och 4 luncher, Vin och öl till måltiderna.

Följ med på denna första aktivitetsresa för endast: 7900 SEK, anmälan enligt turordning. 10 deltagare! Anmälan senast 9 sept 2018.

Kontakta Hans Öhlén för anmälan och betala in anmälningsavgiften på 1000:- enligt instruktion för att bekräfta din bokning. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Boka eller frågor: Ring 070-8185323 eller e-post: hans.ohlen@walkingandtalking.se

 

HÄR SER DU  DAGSPROGRAMMET

Rekommenderat flyg som du bokar själv

Avresa 15/9                                              Avresa 22/9

Stockholm Skavsta 17:45                         Zadar 20:45

Ankomst Zadar 20:20                              Ankomst Stockholm Skavsta 23:30

 

Detta är det planerade programmet, det kan ändras pga. av väder och annat!

Resan börjar och slutar på Zadar flygplats. Deltagarna reser dit/hem själva med flyget ovan eller andra datum. Transferbuss/taxi hämtar och lämnar för att passa rekommenderat flyg. Reseledare Hans Öhlén.                Lokal guide Eros Grubisic.

Dag1 – Lördag 15/9. Ankomstdagen

Transferbussar möter upp på Zadars flygplats lördag kväll kl. 20:20. Samling på flygplatsen. Vi åker till Rab och stannar på vägen i Starigrad för de som vill äta sen middag. Färjetransport över till Rab och vi anländer dit vid midnatt. Vi checkar in på våra rum i ”gamla stan”.

Dag 2 – Söndag 16/9. Cykeldagen

Efter frukost startar vi dagen kl. 10.00 med en guidad promenad i gamla staden Rab. Därefter guidad cykeltur på ön Rab. Du väljer vanlig cykel eller el-cykel. Kalifront – Supertaska Draga heter de natursköna områdena vi besöker. Picnic-lunch, bad, fikapaus. Efter dusch och drink äter vi gemensam middag som ingår på restaurang i de genuina kvarteren.

Dag 3 – Måndag 17/9. PAG dagen, vandring, ost, vin, oliver.

Start kl. 8.00. Båtresa till ön PAG – Tovarnele. Transfer till gamla staden Pag med guidad promenad på 1 timme. Transfer och guidad vandring till toppen, St. Vid – 342 möh. Därefter vandrar vi ner på andra sidan ön. Transfer till Kolan – ostfabriken med ost & vinprovning. På vår väg tillbaka stannar vi vid de 1000 åriga olivlundarna som finns på Unescos världsarvslista. Tidig middag i Tovarnale på ön Pag och därefter båtresa tillbaka till Rab.

Dag 4 – Tisdag 18/9. Velibit vandringsdag

Guidad heldagsvandring i Velibit bergen på fastlandet. Start 8:15 Transfer i bil/minibuss via färja upp till nationalparken Velibit – 1350 möh. Vandring på den höjden. Picnic – lunch. Transfer / färja till Rab. Kvällen på egen hand. Middag på restaurang eller ”hemma”.

Dag – 5 Onsdag 19/9 Båtrundtur. Sol vin och vatten!

Båttur runt ön Rab kl. 9.30 – 18.30. Sol, bad, slappa! Med en egen båt för vår grupp, 12 personer. Vi bestämmer vid vilka vikar och stränder den skall stanna. Lunch ingår i dagsturen. Middag på restaurang eller ”hemma”.

Dag 6 – Torsdag 20/9 Vandring eller bad eller både och på ön Rab

Deltagarna väljer själva hur mycket de vill göra av det ena eller andra. Vi gör en guidad hel- eller halvdagsvandring på Rab, deltagarna väljer. 50/50% eller 100% av det ena. Möjlighet till kajak, SUP, cykling för den som vill. Om heldagsvandring = picnic-lunch annars lunch på restaurang eller picnic på stranden. Middag på restaurang eller ”hemma”.

Dag 7 – Fredag 21/9. Strandpromenad eller Strandhäng

En fri dag där vi åker till Lopars långsträckta sandstränder om väder och vind tillåter. Där kan du välja strandhäng eller ta en promenad utmed stranden med badstopp och picnic-lunch när det passar. Middag på restaurang eller ”hemma”.

Dag 8 – Lördag 22/9. Forsränning / paddling och hemresa

Start kl. 10.00, transfer till färjan (10.30) som tar oss till fastlandet. Transfer mot Zadar med stopp vid Zrmanja River. Forsränning eller paddling kl. 12.30 – 16.30. Lunch ingår. Vi avslutar med en tur förbi Zadar innan vi åker till flygplatsen för hemresa.