Aktivitetsresa i Kroatien sept 2019

 

Walking and Talking Croatia Tour 2019

Lördag 21 sept. – lördag 28 sept. 2019

Upplev en aktiv vecka i september där sommaren dröjer sig kvar. Aktiviteterna som ingår är vandringar, utflyktscykling, båt- och badutflykt, flodpaddling så alla hänger med. Tillsamman med en liten grupp på ca: 12 personer bor vi i de genuina kvarteren på ön Rab i Istriens övärld. Historia och kultur får vi på köpet. Vi bor i dubbelrum med “hemma-hos” känsla. Frukosten intar vi på takterrassen.

Du flyger direkt ToR till Zadar. Jag rekommenderar Ryan Air dit den 21/9 och hem den 28/9. Transfern passar det flyget och vår resa börjar och slutar där. Du kan förstås komma tidigare och stanna kvar längre om du vill.

Se även gärna bilder på Facebook. Walking and Talking.

Detta ingår:

Transfer ToR flygplatsen i Zadar så det passar det rekommenderade flyget.
Del i dubbelrum på genuint men enkelt B&B i gamla stan Rab.
Alla transporter under veckan, minibussar, båt, färjor.
Båt- & badutflykt en heldag runt ön Rab.
Cykelhyra (välj el- eller vanlig cykel).
Guidade vandrings- och cykelturer.
Svensk reseledare och lokal guide under veckan.
Entréavgift till nationalpark och Unescolistade olivlundar.
Flodpaddling på Zrmanja River.
7 bra frukostar, 2 luncher, 1 middag.

Detta ingår inte:

Flyg eller annan resa ToR Zadar Airport. 6 middagar och 5 luncher, Vin och öl till måltiderna.

Följ med på denna andra aktivitetsresa för endast: 8900 SEK, anmälan enligt turordning. ca:12 deltagare! Anmälan senast 1 juni 2019.

Kontakta Hans Öhlén för anmälan och betala in anmälningsavgiften på 1000:- enligt instruktion för att bekräfta din bokning. Anmälningsavgiften är inte återbetalningsbar.

Boka eller frågor: Ring 070-8185323 eller e-post: hans.ohlen@walkingandtalking.se

 

HÄR SER DU  DAGSPROGRAMMET

Rekommenderat flyg som du bokar själv

Avresa 21/9                                              Avresa 28/9

Stockholm Skavsta 17:45                         Zadar 20:45

Ankomst Zadar 20:20                              Ankomst Stockholm Skavsta 23:30

Detta är det planerade programmet, det kan ändras pga. av väder och annat!

Resan börjar och slutar på Zadar flygplats. Deltagarna reser dit/hem själva med flyget ovan eller andra datum. Transferbuss/taxi hämtar och lämnar för att passa rekommenderat flyg.

Reseledare Hans Öhlén. Lokal guide Eros Grubisic. Lokalguidning är på engelska.

Dag 1 – Lördag 21/9. Ankomstdagen

Transferbuss möter upp på Zadars flygplats lördag kväll kl. 20.30. Samling på flygplatsen.

Vi åker till Rab och stannar på vägen och äter sen middag för den som vill. Färjetransport till Rab dit vi anländer vid midnatt. Vi checkar in på våra rum i ”gamla stan”.

Dag 2 – Söndag 22/9. Cykeldagen

Efter frukost startar vi dagen kl. 10.00 med en guidad promenad i gamla staden Rab. Därefter guidad el-cykeltur på ön Rab. Kalifront heter det natursköna området vi besöker. Picnic-lunch, bad, fikapaus. Väl hemma efter dusch och drink äter vi gemensam middag som ingår på en restaurang i de genuina kvarteren. Kvällen avslutas kanske med en Sladoled!

Dag 3- Måndag 23/9 Båtrundturdagen. Sol vin och vatten!

Båttur runt ön Rab kl. 9.30 – 18.30. Sol, bad, slappa!

Med en egen båt för vår grupp. Vi bestämmer vid vilka vikar och stränder den skall stanna för bad och picnic. Lunch ingår i dagsturen. Middag på restaurang eller ”hemma”.

Dag 4 – Tisdag 24/9. Velibit vandringsdag

Guidad heldagsvandring i Velibit bergen på fastlandet. Start 8:15 Transfer i minibuss via färja upp till nationalparken Velibit – 1350 möh. Fantastiska bergformationer men inte avancerad vandring utan alla kan följa med. Vandring på den höjden. Egen picniclunch. Transfer / färja till Rab. Kvällen på egen hand med middag på restaurang eller ”hemma”.

Dag 5 – Onsdag 25/9. PAG dagen, bad, promenad, ost, vin, oliver.

Start kl. 8.00. Båtresa till ön PAG, byn Tovarnele. Vi går en kort promenad till de 1000 åriga olivlundarna som finns på Unescos världsarvslista där vi beundrar de jättelika olivträden.  Därefter tar vi tillfället i akt att avnjuta en lång lunch i Tovernales hamn där vi äter god fisk, PAG ost, vin och oliver förstås. Ett dopp vid ön Pag och därefter båtresa tillbaka till Rab.

Dag 6 – Torsdag 26/9 Vandring eller bad eller både och på ön Rab

Du väljer själv hur mycket du vill bada / vandra. Vi gör en guidad hel- eller halvdagsvandring på Rab, deltagarna väljer. 50/50%  av bad/vandring eller 100% av det ena. Möjlighet till kajak, SUP, cykling för den som vill. Om heldagsvandring = picnic-lunch annars lunch på restaurang eller picnic på stranden. Middag på restaurang eller ”hemma” på takterassen.

Dag 7 – Fredag 27/9. Strandvandring eller Strandhäng i Lopar.

En fri dag där vi åker till Lopars långgrunda sandstränder på Rab om väder och vind tillåter. Där kan du välja strandhäng eller göra en vandring utmed halvön med badstopp och picnic-lunch när det passar. Buss tillbaka. Middag på restaurang eller ”hemma”.

Dag 8 – Lördag 28/9. Flodpaddling och hemresedagen

Start efter tidig frukost med färjan som tar oss till fastlandet. Transfer mot Zadar med stopp vid Zrmanja River. Forspaddling i uppblåsbara tvåmans kajaker. Lätt paddling och alla kan delta. Paddling i 2-3 timmar. Lunch ingår på restaurang vid målet. Därifrån åker vi till flygplatsen.

Detta är det planerade programmet. Vädret och gruppens sammansättning kan också påverka hur dagarnas turordning disponeras denna andra resa. Vår lokalguide Eros är uppvuxen på ön Rab och driver ett guideföretag där med mycket goda kontakter och lokalkännedom. Hans Öhlén har guidat i Kroatien de senaste 4 åren och varit i Rab vid flertal tillfällen under de resorna. Självklart kan varje deltagare välja att avstå från dagsprogrammet om man hellre ligger på takterassen och läser en god bok eller gör något annat.

Syftet med resan är att ha kul och boosta med energi inför hösten med trevligt sällskap.

Hans Öhlén

070-8185323

hans.ohlen@walkingandtalking.se

www.walkingandtalking.se